Потребно је:
2 кг киселог купуса
1/2 кг свињског меса од плећке
1/2 кг јунећег меса од бута
1/2 кг сувих, меснатих, ребара
1/2 кг суве, меснате, сланине
1 већа главица црног лука
4 већа чешња белог лука
1 пуна кашика масти
1 кашика алеве паприке
бибер у зрну
ловоров лист
вода
Припрема:
1. Свадбарски купус је пожељно кувати у земљаном лонцу. У недостатку земљаног лонца посуду у којој се кува купус, добро, повезати алу фолијом.
2. У мању посуду ставити маст да се растопи. На загрејану маст додати, ситно, исецкани црни лук, да се пропржи. Склонити са ватре и додати алеву паприку. Промешати.
3. Kисели купус исећи на крупне комаде. Земљани лонац добро премазати машћу. На дно лонца ставити већи лист купуса и почети са ређањем састојака. Ред купуса – ред пропрженог лука са алевом паприком – ред меса… Додати по неко зрно бибера, бели лук и ловоров лист. Наставити ређање док се не потроше сви састојци и завршити купусом. Задњи ред купуса прекрити са већим листом купуса.
4. Сложени купус налити топлом водом, до две трећине лонца. Поклопити и на средњој температури пустити да проври. Затим смањити температуру да јело, сасвим, полако ври. Kувати четири сата.
5. Ако је потребно јело посолити, биљним зачином, по укусу.
Извор: Бакина кухиња