Традиционално јело коме нико не може да одоли: Најбољи рецепт за најукуснији свадбарски купус

Потребно је:

2 кг киселог купуса
1/2 кг свињског меса од плећке
1/2 кг јунећег меса од бута
1/2 кг сувих, меснатих, ребара
1/2 кг суве, меснате, сланине
1 већа главица црног лука
4 већа чешња белог лука
1 пуна кашика масти
1 кашика алеве паприке
бибер у зрну
ловоров лист
вода
Припрема:

1. Свадбарски купус је пожељно кувати у земљаном лонцу. У недостатку земљаног лонца посуду у којој се кува купус, добро, повезати алу фолијом.

2. У мању посуду ставити маст да се растопи. На загрејану маст додати, ситно, исецкани црни лук, да се пропржи. Склонити са ватре и додати алеву паприку. Промешати.

3. Kисели купус исећи на крупне комаде. Земљани лонац добро премазати машћу. На дно лонца ставити већи лист купуса и почети са ређањем састојака. Ред купуса – ред пропрженог лука са алевом паприком – ред меса… Додати по неко зрно бибера, бели лук и ловоров лист. Наставити ређање док се не потроше сви састојци и завршити купусом. Задњи ред купуса прекрити са већим листом купуса.

4. Сложени купус налити топлом водом, до две трећине лонца. Поклопити и на средњој температури пустити да проври. Затим смањити температуру да јело, сасвим, полако ври. Kувати четири сата.

5. Ако је потребно јело посолити, биљним зачином, по укусу.

Извор: Бакина кухиња

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...