RECEPT ZA RUSKI BORŠČ: Tradicionalna supa sa povrćem koja obnavlja čitav organizam

Boršč (ruski: borщ) je supa od povrća iz istočne Evrope, koja tradicionalno sadrži cveklu kao glavni sastojak, koja joj daje jarko crvenu boju.

cvekla boršč

Potrebno:

3 krompira srednje veličine
pola glavice kupusa
2 tikvice, cvekla
2 manje šargarepe
2 paradajza
2 kašike paradajz pirea
glavica crnog luka
2 čena belog luka
peršunov list
kockica supe ili obična voda
kašika brašna
kašičica šećera
biber, so


Priprema:

Sve povrće operite i isecite na veličinu zalogaja a crni i beli luk sitno iseckajte. Na malo ulja propržite crni luk i šargarepu, dolijte malo vode i dinstajte nekoliko minuta, a onda dodajte paradajz, tikvice, cveklu i paradajz pire. Zatim umešajte i malo brašna prethodno pomešano sa malo vode i začinite biberom, šećerom i solju. Pripremite supu od kocke, dodajte krompir i kupus pa kuvajte 10-ak minuta. Umešajte i izdinstano povrće i kuvajte sve dok krompir ne omekša. Pred kraj kuvanja dodajte sitno iseckan beli luk i peršun, promešajte i kuvajte još nekoliko minuta.

boršč

Manastir LepavinaOpanak

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...