Sunday, April 6, 2025
NaslovnaNaslovnaRecept za najbolji prebranac: Staro, dobro poznato jelo sad će biti JOŠ...

Recept za najbolji prebranac: Staro, dobro poznato jelo sad će biti JOŠ UKUSNIJE

Prebranac je klasično jelo koje se obično priprema u danima posta, ali možete da služite kad god želite.

Najrasprostranjenije i najpoznatije jelo sa nazivom i tavče na gravče možete jesti kao glavno jelo ili kao prilog uz neku ribu.

Sastojci:

1 kg pasulja tetovca
1 kg crnog luka
4 kobasice (po želji)
ulje
soda bikarbona
1 kašika slatke ili ljute začinske paprike
Priprema:

Pasulj potopite noć pre i ostavite da stoji. Jedan crni luk iseckajte i kuvajte ga zajedno sa pasuljem i vodom. Procedite, pa sipajte novu vodu i nastavite da kuvate. Kada pasulj postane mekan, ponovo procedite. Dok se pasulj kuva, vi prodinstajte sitno seckan crni luk.

U toku dinstanja dodajte malo sode bikarbone. Na kraju dodajte začinsku papriku i dobro promešajte. Posudu u kojoj ćete peći prebranac premažite ulje, pa ređajte red pasulja, red luka. Ako želite možete da dodate kobasice, pa da pečete sve zajedno, ali to je sve stvar izbora. Pecite nekih 30 minuta na 180-200°C.

Izvor: Kurir

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments