Састојци:
1 главица киселог купуса
2 шаргарепе
1 димљена риба по укусу
250 г пиринча
2 празилука
2 црна лука
1 већи кромпир
150 г млевених или сецканих ораха
зачини по жељи
Прирпема:
Пропржите сецакн црни лук и празилук, па додајте рендани шаргарепу, кромпир и још кратко продинстајте. За то време пиринач потопите у води и додајте у тигања са поврћем. Динстајте неких 10 минута, зачините по жељи. Склоните са шпорета, па додајте орахе и рибу коју сте исцепкали. Увијте сарме, па ређајте у ватросталну или земљану посуду. Поређајте и листове купуса, па прелијте водом коју сте помешали са мало зачинске паприке. Пеците на 150°Ц око 4 сата.