Ове посне кифлице са џемом, хрскаве су и укусне, а праве се брзо и лако. У народу се често називају “сиромашкице”.
За њих су вам потребни следећи састојци:
Тесто:
- 300мл уља
- 150мл вруће воде
- 1 прашак за пециво
- 500г брашна
Надев:
- џем
За ваљање:
- 200г шећера у праху
- 1 ванилин шећер
Поступак:
- Помешајте воду и уље, затим прашак за пециво и промешајте.
- Постепено додајте брашно мешајући, прво кашиком а затим руком.
- Тесто поделите на 3-4 лоптице , па на побрашњеној површини руком обликујте спљоштени круг а затим растањите оклагијом у круг пречника 20-25 цм.
- Пресеците круг ножем тако да добијете 8 троуглова.
- Ставите на сваки део по мало џема и умотајте кифлице.
- У плех ставите папир за печење и поређајте кифлице.
- Рерну загрејте на 200 степени, када ставите кифлице смањите на 180 степени и пеците док не порумене.
- Вруће кифлице уваљајте у шећер у праху у који је умешан ванилин шећер.
Пријатно!