Потребни састојци:
- 400 г шампињона
- 3 шаке свеже руколе
- слани зачин од поврћа
- прстохват бибера
- 2 кашичице мајчине душице
- 2 кашичице першуна
- 1 парадајз исецкан на коцкице
- 2 изрендана чена белог лука
- 2 кашике маслиновог уља
Припрема:
Одвојите капице од дршки печурака, све оперите и очистите, па убаците у већу посуду. Додајте прво маслиново уље, а затим све састојке, осим руколе и парадајза. Добро промешајте руком зачињене шампињоне, па ставите у ватросталну посуду или плех. Равномерно их распоредите, па преко додајте исецкан парадајз и листове руколе.
Рерну загрејте на 180 степени Целзијуса, па убаците у рерну шампињоне.
Потребно је да се пеку око 10 минута, односно док не потамне и не пусте сок.
Ово јело можете служити као прилог риби, месу или као главно јело. Пријатно!
Извор:Lovesensa