Оригинални рецепт за НОВОПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Специјалитет коме нико не може одолети

Састојци за тесто:

800гр брашна
1-2 кашичице соли
2 супене кашике уља
500мл млаке воде

Састојци за надев:

500гр јунећег млевеног меса
1 већа главица црног лука
бибер
со
Састојци за прелив:
100мл јогурта
3 чена белог лука ситно исецакати

Тесто умесити затим оставити да одстоји. За то време направити надев од меса и лука, и то добро зачинити. Тесто развући рукама и прстима и пунити надевом, затим одвајати облике за мантије. Мантије ређати у подмазану посуду за печење. Пећи на 200 степени 25-30 минута. Након тога прелити преливом од јогурта и белог лука. Пријатно!

Летина кухињаман

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...