Za mere koristite čašu od jogurta:
- 3 čaše brašna
- 2 čaše šećera
- 2 čaše mleka
- pola čaše ulja
- 2 jajeta
- 1 prašak za pecivo
Za fil vam je potrebno:
- 1,5 kg. jabuka ili koliko volite
- šećera zavisi koliko su kisele, oko 1 čaša
- kašikica cimeta
- vanilin šećer
Priprema:
Jabuke izrendati, pošećeriti, staviti cimet i ostaviti dok se ne pripremi smesa za kore.
Sastojke za testo izmešajte. Sipajte pola smese u tepsiju srednje veličine koju ste prethodno premazali uljem sipajte pola smese i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 5 minuta (dok testo ne bude polupečeno). Nakon tog vremena, izvadite ga iz retne, rasporedite jabuke po njemu i prelijte ostatak smese. Sve zajedno pecite oko 25 minuta, dok kolač ne dobije finu žućkastu boju.