Састојци:
– 5 јаја – 1.5 соља шећера – пола шоље млека – 1 соља уља – 2 соље брашна – кесица прашка за пециво
Надев:
– 2 кг јабука (крупнијих) – 200 г шећера – мало цимета млевеног – 1 ванилин шећер
Припрема:
Добро умутите јаја са шећером, па додати млеко, уље, брашно и прашак за пециво.
Половину теста сипати у подмазану и брашном посуту тепсију и ставити да се мало запече.
За надев очистити и изрендати јабуке, помешати их са шећером и динстати док сав сок не испари.
Додати цимет и ванилин шећер, промешати и пажљиво сипати на тесто. Преко јабука сипати други део теста и вратити колач у пећницу.
Пећи на 190 степени у претходној загрејаној пећници. Проверити тесто са чачкалицом.
Печен и охлађен колач сећи на коцке, а по жељи посути са шећером у праху.
Пријатно!
Извор: Coolinarka