Као меру користите шољу од 2 дл.
За тесто вам је потебно:
– 3 јајета
– шоља шећера
– шоља уља
– шоља јогурта
– шоља гриза
– шоља брашна
– прашак за пециво
Фил:
– око 800 гр шљива
– три супене кашике шећера
Посип:
– око 100 гр (или више) презле
– шећера према укусу
– мало уља
Умутитe све састојке за тесто, половину истресите у малу тепсију и пеците на 200 степени десетак минута.
Потом ставите фил који се добије када се кратко издинстају шљиве са шећером (ставите и сав сок који пусте). Покријте остатком теста и пеците још двадесетак минута.
Одозго ставите посип од презли, какав иде на кнедле са шљивама (пропржите, на мало уља, шећер и мрвице).
Пријатно!
извор: Лепи Брка Гастрономад, Александра Босиочић Дроњић