Одличан рецепт: Колач са шљивама и посипом од шећера и презле

Као меру користите шољу од 2 дл.

За тесто вам је потебно:

– 3 јајета
– шоља шећера
– шоља уља
– шоља јогурта
– шоља гриза
– шоља брашна
– прашак за пециво

Фил:
– око 800 гр шљива
– три супене кашике шећера

Посип:
– око 100 гр (или више) презле
– шећера према укусу
– мало уља

Умутитe све састојке за тесто, половину истресите у малу тепсију и пеците на 200 степени десетак минута.
Потом ставите фил који се добије када се кратко издинстају шљиве са шећером (ставите и сав сок који пусте). Покријте остатком теста и пеците још двадесетак минута.
Одозго ставите посип од презли, какав иде на кнедле са шљивама (пропржите, на мало уља, шећер и мрвице).

Пријатно!

извор: Лепи Брка Гастрономад, Александра Босиочић Дроњић

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...