Ако волите подварак овај ручак ће вам се сигурно свидети. На кисели купус поређајте месо, а онда запеците у рерни. Пред крај додајте рендани сир за потпуни ужитак. Сир који се топи даје овом јелу специфичан укус. Одличан је предлог за ручак за целу породицу.
Састојци:
кисели купус
1 батак
1 телећа шницла (од бута)
1 свињска шницла
1 празилук
1 парадајз
60 г тврдог сира
зачинска паприка, ловоров лист, рузмарин, мајчина душица
Припрема:
Месо посолите и побиберите и пеците у тигању по 2 минута са сваке стране. Извадите месо и у тигањ још мало уља и пропржите празилук. Посолите. Kупус исеците на траке дебљине прста. Ставите у тепсију, попрскајте маслиновим уљем и поспите зачинском паприком. По купусу поређајте месо. На врх меса ставите гранчицу прженог празилука и гранчицу свежег рузмарина на јунец́и и свињски одрезак, а на батак гранчицу тимијана. Покријте фолијом. Пеците у загрејаној рерни на 240°Ц око 35 минута. Скините фолију и украсите кришкама парадајза и ренданим сиром. Пеците још 15 минута на 200°Ц.