Хлеб из шерпе – феноменалан рецепт који ће свака домаћица пожелети да испроба

Састојци: 500 грама брашна, 25 грама квасца, 1 прашак за пециво, 1,5 кашичица соли, 1 кашичица шећера, 250-300 милилитара воде.

Припрема: У већу посуду ставити половину брашна, додати измрвљен квасац, прашак за пециво, со и шећер. Са млаком водом замесити фино тесто уз додатак преосталог брашна. Тесто оставити сат времена да одстоји, затим га премесети на радну површину посуту брашном. У шерпу за печење ставите пек папир и пребаците лопту од теста у шерпу и покрити крпом, па оставите да се одмара док се не загреје рерна. У добро загрејану рерну ставити хлеб, покрити поклопцем и пећи 30 минута на 200 степени, затим склонити поклопац и пећи још 15 минута.

Извор: recepti.zena.blic.rs

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...