Ovo tradicionalno jelo naših predaka u Hercegovini se zadržalo sve do današnjih dana.
Za ovaj specijalitet potrebni su sledeći sastojci:
- 1kg teletine (ili jagnjetine),
- 1kg crnog luka,
- 2 zelene paprike,
- 2 kašike iseckanog peršuna,
- beli luk,
- 250ml belog vina,
- šoljica vode,
- 2 kašike ulja,
- biber i so.
Priprema:
Operite meso, prosušite ga krpom, posolite i u njega dodajte beli luk. Tako napunjeno meso stavite u glineni sud i prekrijte ga lukom. Papriku iseckajte na listiće, pa je, u posebnoj činiji izmešajte sa peršunom, biberom i vinom, a zatim tu smesu posolite po ukusu. U ovo dodajte i šoljicu vode i ulja. Ovim rastvorom prelijte meso, prekrijte ga poklopcem i stavite ga u rernu prethodno zagrejanu na 180 stepeni celzijusa i peći minimum 1 sat i 15 minuta. Za to vreme nikako nemojte podizati lonac od tepsije.
Možete ga servirati sa domaćim hercegovačkim krompirom.
Izvor: http://www.hercegovinapromo.com/