Наше баке су их правиле са пуно љубави: Рецепт за старинске гурабије које смо сви обожавали!

Састојци:

2 јајета
150 г брашна
70 г масти
лимунова корица
70-100 г шећера
100 г сецканих ораха
1 кашичица соде бикарбоне или прашка за пецива
1 кашичица екстракта ваниле
1 ванилин шећер

Припрема:

У маст додајте једно јаје и једно жуманце, ванилин шећер, ванилу, корицу лимуна и све пенасто умутите. додајте брашно са содом или прашком за пециво, мало умесите, па додајте још једну кашику брашна. Лепо умесите тесто. Покријте и оставите у фрижидеру пола сата. Развуците тесто на дебљину 1/2 цм и вадите мале колачиће чашом. Сваки колачић провуците кроз преостало беланце, па умочите у сецкане орахе. Ређајте у плех обложен пек папиром и пеците на 200°Ц око 15-17 минута.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...