Рецепт за домаћи ратлук: Топи се у устима, а готов је за само 15 минута

Нема ништа лепше од домаћег рахат локума који се топи у устима.

Потребно је: 380 мл воде; 300г шећера; 250 мл сока од поморанџе; 140 грама кукурузног скроба; 3 кашике сока од лимуна, за посипање 3 кашике кукурузног скроба и 1 кашика шећера.

Припрема: Помешајте воду, сок од поморанџе и шећер па им додајте и кукурузни скроб. Све то ставите на ринглу и непрестано мешајте док се све не згусне као пудинг.

Масу скините са рингле па јој додајте 3 кашике сока од лимуна па све још добро измешајте.

Затим преручите у ватросталну чинију и оставите да се охлади. Kада се охлади, исеците на коцке па уваљајте сваку коцку у комбинацију кукурузног скроба и шећера.

Напомена: По жељи можете да додате и друге састојке кraако бисте добили ратлук са другим укусима

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...