Нема ништа лепше од домаћег рахат локума који се топи у устима.
Потребно је: 380 мл воде; 300г шећера; 250 мл сока од поморанџе; 140 грама кукурузног скроба; 3 кашике сока од лимуна, за посипање 3 кашике кукурузног скроба и 1 кашика шећера.
Припрема: Помешајте воду, сок од поморанџе и шећер па им додајте и кукурузни скроб. Све то ставите на ринглу и непрестано мешајте док се све не згусне као пудинг.
Масу скините са рингле па јој додајте 3 кашике сока од лимуна па све још добро измешајте.
Затим преручите у ватросталну чинију и оставите да се охлади. Kада се охлади, исеците на коцке па уваљајте сваку коцку у комбинацију кукурузног скроба и шећера.
Напомена: По жељи можете да додате и друге састојке кraако бисте добили ратлук са другим укусима