Рецепт за домаћи кестен пире: Здрава, јесења посластица готова за час

Састојци:

– килограм неочишћених кестена

– 80 грама шећера – 100 грма маслаца

– 1 лимун шећер – 250 мл слатке павлаке

– 300 мл млека

– прстохват соли

Припрема:

Сирово кестење ољуштити засецајући горњу тврду кору и гулећи је од доње, шире стране, ка горњој ужој. Тако очишћено кестење, на којем је остала танка доња кожица, ставити у шерпу и прелити хладном водом да огрезну. Додајте прстохват соли и кувајте око 10 минута.

Одлити воду из куваног кестења и оставити их да се прохладе.

Очистити кестење од кожице и наставити кување у млеку још десетак минута.

Смесу померити са рингле и оставити да се прохлади. Kада је смеса прохлађена измиксати је штапним миксером, додати шећер, лимун шећер, омекшали маслац и све добро измешати. Ако је смеса превише чврста у њу додати мало слатке павлаке и промешајте.

Пре јела оставите у фрижидеру да се добро охлади.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...