Састојци за тесто:
1 кг глатког брашна
1 свежи квасац
2 дцл топлог млека
со
уље
4 дцл воде
Састојци за надев:
15 дкг шунке
15 дкг сира
Припрема:
У топлом млеку размутите квасац, те оставите се диже неких пола сата.
У брашно додајте со, уље и квасац.
С водом замесите мекано тесто.
Оставите да се диже на топлом још сат времена.
Тесто поделите у пет кугли исте величине, разваљајте их и исецкајте на четири троугла.
Ставите сир и шунку (нарендану или у шнитама) и заролајте.
Ставите у тепсију обложену папиром за печење и премажите жуманцетом.
По жељи, кифлице поспите сезамом.
Пеците 20 минута на 180 Целзијуса.