Рецепт за најбољу српску питу – ЦАРСКУ ПИТУ! Само помешајте ове састојке и добићете САВРШЕНСТВО

Царска пита је једна од најбољих српских пита. Ову питу као и гибаницу многи воле да једу јер се лагано спрема. Само помешате састојке и ставите да се запече.

Састојци:

250 г брашна
1 прашак за пециво
100 мл маслиновог уља
200 мл јогурта
100 г киселе павлаке
100 г качкаваља
150 г коцкице фета сира
4 јајета
4 кисела краставчића
1 већа кисела паприка

Припрема:

Умутите јаја, додајте просејано брашно са прашком за пециво. Затим сипајте уље, јогурт, киселу павлаку, рендан качкаваљ, сецкане краставчиће и паприку и коцкице фете. Све лагано промешајте. Плех обложите пек папиром, па сипајте смесу. Поравнајте и пеците на 220°Ц око 40 минута.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...