Јело које се и данас обожава: Старински рецепт за шуфнудле

Потребно је:

500 гр кромпира
1 жуманце
150 гр брашна
мало соли
3 кашике сира
мало кајмака за прелив
презле
уље
Припрема: Скувати кромпир у љусци, а потом га огулити. Одмах га изгњечити додати соли, жуманце, сир и брашно и умесити глатко тесто исећи на комадиће и ваљати у мале ваљке као на слици.

Kувати у сланој води док не испливају и буди мекани на додир. У шерпу сипати уља додати презле и сусам и пропржити и уваљати шуфнудле у то. Прелити са кајмаком или умућеном киселом павлаком.

Извор: Бакина кухиња

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...