Разљевуша: Стари крајишки рецепт за брзу питу омиљену Србима тог краја

Разљевуша, пријеснац или разљевак како још зову ову традиционалну питу, обележје је кухиње Срба из Крајине.

У овом крају спремала се обично за доручак или вечеру, од домаћег брашна, млека и кајмака.

razljevuša

Невероватног је укуса, а чим је будете пробали схватићете зашто је наша традиционална кухуња злата вредна и једна од најбољих које постоје у свету!

За разљевушу вам је потребно:

Пола киле брашна
150 грама кајмака
250 грама свежег сира
3 децилитра млека
2 кашике киселог млека
2 децилитра воде
2 јајета
Со

razljevuša

Припрема:

Прво умутите јаја, свежи сир, кајмак и со, па сипајте млеко, а онда додајте брашно и прашак за пециво.

Тесто треба да буде гушће него за палачинке.

Излијте смесу у претходно подмазан плех и пеците на 180 степени док не порумени.

Кад порумени извадите плех из рерне, исеците питу, залијте је киселим млеком и потом поново вратите у рерну на свега два минута да се мало запече.

razljevuša

Пријатно!

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...