Разљевуша, пријеснац или разљевак како још зову ову традиционалну питу, обележје је кухиње Срба из Крајине.
У овом крају спремала се обично за доручак или вечеру, од домаћег брашна, млека и кајмака.
Невероватног је укуса, а чим је будете пробали схватићете зашто је наша традиционална кухуња злата вредна и једна од најбољих које постоје у свету!
За разљевушу вам је потребно:
Пола киле брашна
150 грама кајмака
250 грама свежег сира
3 децилитра млека
2 кашике киселог млека
2 децилитра воде
2 јајета
Со
Припрема:
Прво умутите јаја, свежи сир, кајмак и со, па сипајте млеко, а онда додајте брашно и прашак за пециво.
Тесто треба да буде гушће него за палачинке.
Излијте смесу у претходно подмазан плех и пеците на 180 степени док не порумени.
Кад порумени извадите плех из рерне, исеците питу, залијте је киселим млеком и потом поново вратите у рерну на свега два минута да се мало запече.
Пријатно!