- 250 gr većih svežih sampinjona
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka (ako ste ljubitelja jače začinjene hrane, možete da stavite i 2 čena)
- prstohvat majorana
- so
- biber (najbolje bi bilo da koristite biber u zrnu)
Pečurke dobro operite, osušite, a zatim razdvojte drške od kapice. Vatrostalnu posudu namažite uljem, pa u nju poređajte pečurke tako da ne ispuste vodu tokom pečenja i stavite ih u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite ih do 10 minuta.
Za to vreme izgnječite ili sitno naseckajte beli luk, pa dodajte biber, majoran i so (po želji možete dodati i đumbir u prahu) i sve dobro pomešajte.
Kada šampinjoni budu gotovi, napunite ih smesom sa začinima. Predjelo poslužite toplo.
PROČITAJTE JOŠ: SLATKA POSNA TESTENINA: Široki rezanci sa orasima, šećerom, cimetom i suvim grožđem
PROČITAJTE JOŠ: BANATSKI ĆUŠPAJZ: Gurmansko jelo koje leči duh i telo
PROČITAJTE JOŠ: BUNDEVARA SA CIMETOM: Recept za posnu slatku pitu koju morate probati