Punjeni opanci: Pravi specijalitet kada vam u goste dođu prijatelji iz inostranstva

0
4235

Izgledom podsećaju na tradicionalnu srpsku obuću po kojoj je ovo jelo i dobilo ime, a ukus ovog specijaliteta raspametiće sve strane ali i domaće goste!
Sastojci: 6 crvenih paprika, malo ulja za mazanje, so.

Za nadev: 2 jaja, 100 g mlevenog mesa, 100 g sira, 50 g kačkavalja, prstohvat soli, bibera i peršuna, 6 kriški paradajza.

Priprema: Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana “opanaka”. Poređati u suvu posudu za pečenje.

Za nadev žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.

Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.

Prijatno!


bonapeti.rs

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime