Пуњене пљескавице – Најбољи гурмански ручак за целу породицу

Потребно је:

1/2 кг млевеног меса или готовог меса за пљескавице

мало шунке или друге саламе

мало качкаваља

Прилог:

кромпир

Припрема: Ако пљескавице правите од млевеног меса нека буде самлевено два пута. Може мешавина јунетине и свињетине. Додати соли, мало соде бикарбоне или прашка за пециво и замесити са киселом водом. Месо поделити на мање лоптице.

Лоптицу развити у пљескавицу па на њу ставити мало шунке и листове качкаваља. Одозго ставити другу развијену пљескавицу па ушушкати са стране. Ређати у плех који сте обложили пек папиром.

Kромпир посолити, додати мало сувог зачина, 1 кашичицу зачинске паприке и уља. Све промешати. Сипати у плах и распоредити поред пљескавица. Пећи на 220 степени Целзијуса.

Бакина кихиња

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...