Потребно је:
1/2 кг млевеног меса или готовог меса за пљескавице
мало шунке или друге саламе
мало качкаваља
Прилог:
кромпир
Припрема: Ако пљескавице правите од млевеног меса нека буде самлевено два пута. Може мешавина јунетине и свињетине. Додати соли, мало соде бикарбоне или прашка за пециво и замесити са киселом водом. Месо поделити на мање лоптице.
Лоптицу развити у пљескавицу па на њу ставити мало шунке и листове качкаваља. Одозго ставити другу развијену пљескавицу па ушушкати са стране. Ређати у плех који сте обложили пек папиром.
Kромпир посолити, додати мало сувог зачина, 1 кашичицу зачинске паприке и уља. Све промешати. Сипати у плах и распоредити поред пљескавица. Пећи на 220 степени Целзијуса.
Бакина кихиња