Састојци: 4 јаја, 10 супених кашика прах шећера, 4 ванилин кесице шећера, кора једног лимуна, 6 супених кашика уља, 12 супених кашика меког брашн, 2 кашичице пуне прашка за пециво, 350 грама меког несланог сира (може и крем сир), 350 милилитара слатке павлаке, 4 кесице желатина, 250 грама измрвљеног кекса (може неки који има фил нпр. као тото или ноблице), 300 грама шумског воћа.
Припрема: Од 2 јаја, 5 супених кашика шећера, 2 ванилин шећера, коре од пола лимуна, 3 супене кашике уља, 6 кашика меког брашна и једне равне кашикице прашка за пециво испече се прва кора. Све исто иде за другу кору. Испечене коре охладити и спремити за филовање.
Фил: Сир сјединити са умућеном слатком павлаком, додати 2 кесице желатина а затим и издробљени кекс. На прву кору ставити припремљени фил, па прекрити са другом кором на коју смо затим ставили шумско воће и прелили га са 2 кесице отопљеног желатина.
tortekolaci.com