Sigurno će vas oduševiti novi ukus džema od bresaka! Ruzmarin pojačava aromu voća i daje džemu izuzetno prijatan miris.
Sastojci:
1,5 kg bresaka
500 gr šećera
2 kašike limunovog soka
4 mlada izdanka ruzmarina, dugačkih oko 10 cm
Priprema:
Breskve operite, oljuštite i očistite od koštica. Isecite ih na kriške i pospite šećerom i limunovim sokom, pa dodajte ruzmarin i ostavite u poklopljenoj posudi oko četiri sata. Povremeno promešajte.
Kuvajte u dubokoj šerpi uz povremeno mešanje, a posle desetak minuta izbacite ruzmarin. Pred kraj kuvanja skinite penu, a na samom kraju pritisnite krupnije komade bresaka kašikom za mešanje pire-krompira ili promešajte na kraju mikserom. Sipajte vruć džem u sterilisane tegle, zatvorite i ostavite ih zamotane dok se potpuno ne ohlade.