За феноменална васкршња јаја љубичасте боје нису вам потребне фарбе, већ само најобичније црно (црвено) вино!
2 литре су довољне за 20 јаја, а поступак се изводи на следећи начин:
Припрема: Јаја оперите и поређајте у шерпу са хладним вином. Вино треба да прекрије јаја, јер их не смете окретати и мешати током кувања да се боја не би гулила.
Ставите да се кувају најдуже 30 минута, склоните са шпорета и оставите да се охлади. Ако желите да се што више кристала ухвати за љуску јајета, оставите их 24 часа у вину. Не премазујте уљем јер ће кристали нестати. Ако вам то није битно онда премажите салветом коју сте натопили уљем. И оваква су јако лепа, интезивније боје.
И то је то, врло једноставно, без прљања и без вештачких боја!
Шерпица.нет