Познати кувар Џим Фулер открио је необичну методу припреме печурака за коју тврди да даје савршено јело.
Он је на Инстаграму поделио видео на којем припрема печурке тако што их кува у води, а не у тигању са уљем.
Најпре кувајте печурке у малој количини воде на јакој ватри, док не постану савршено мекане.
И поред јачине температуре, он сматра да их је тако немогуће прокувати јер имају јединствену структуру.
Према његовом мишљењу, овим поступком ће испарити сва вода из печурки, заједно с додатом водом док се тигањ не осуши.
Попут тестенине, Џим проверава печурке,док се кувају како би утврдио јесу ли готове. Саветује да повремено додајемо још воде ако делују “прегумено”.
Печурке су готове када престану да испуштају своју воду. При крају кувања, додајте мало уља или масноће, те их зачините по укусу.
Овај видео је привукао велику пажњу на Инстаграму, те су људи зачуђени методом, коментаришући како је погрешна.
Kувар им је на то одговорио:
“Знате шта, радим то годинама и верујте ми да знам о чему причам”.
Стил.курир