Ukus koji ćete obožavati!
Biskvit:
3 žumanca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
korica limuna
3 belanca
Karamel:
1 dl ulja
80 g šećera
sok od pola limuna
50 g mlevenih oraha
4-5 kiselkastih jabuka
rum
Nadev:
Oko 4 velike kašike tučenog slatkog šlaga
oko 3 velike kašike kondenzovanog mleka
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Ulje i šećer karamelizovati do svetlosmeđe boje. Na namašćen kalup od 24 cm poređati oguljene jabuke narezane na kriške. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 15-20 min.
U međuvremenu pripremiti biskvit. Žumance istući sa šećerom i dodati brašno i sneg od belanaca i sve ostale sastojke.
Pečene jabuke posuti orasima i poprskati limunovim sokom. Preko jabuka dodati smesu za biskvit i peći na 180 stepeni oko 20 min. Pečen biskvit malo ohladiti i izvaditi iz kalupa tako što ćete ga izvrnuti na tanjir ili pleh.
Preliv pravite po vašem ukusu ili jednostavno premažite tučenim slatkim šlagom.