Преврнута торта од јабука: Стара добра посластица коју многи памте и праве

Укус који ћете обожавати!

Бисквит:

3 жуманца
6 кашика шећера
6 кашика брашна
корица лимуна
3 беланца

Карамел:

1 dl уља
80 g шећера
сок од пола лимуна
50 g млевених ораха
4-5 киселкастих јабука
рум

Надев:

Око 4 велике кашике тученог слатког шлага
око 3 велике кашике кондензованог млека
1 кесица ванилин шећера

преврнута торта од јабука

Припрема:

Уље и шећер карамелизовати до светлосмеђе боје. На намашћен калуп од 24 cm поређати огуљене јабуке нарезане на кришке. Пећи у рерни загрејаној на 220 степени 15-20 мин.

У међувремену припремити бисквит. Жуманце истући са шећером и додати брашно и снег од беланаца и све остале састојке.

Печене јабуке посути орасима и попрскати лимуновим соком. Преко јабука додати смесу за бисквит и пећи на 180 степени око 20 мин. Печен бисквит мало охладити и извадити из калупа тако што ћете га изврнути на тањир или плех.

Прелив правите по вашем укусу или једноставно премажите тученим слатким шлагом.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...