Укус који ћете обожавати!
Бисквит:
3 жуманца
6 кашика шећера
6 кашика брашна
корица лимуна
3 беланца
Карамел:
1 dl уља
80 g шећера
сок од пола лимуна
50 g млевених ораха
4-5 киселкастих јабука
рум
Надев:
Око 4 велике кашике тученог слатког шлага
око 3 велике кашике кондензованог млека
1 кесица ванилин шећера
Припрема:
Уље и шећер карамелизовати до светлосмеђе боје. На намашћен калуп од 24 cm поређати огуљене јабуке нарезане на кришке. Пећи у рерни загрејаној на 220 степени 15-20 мин.
У међувремену припремити бисквит. Жуманце истући са шећером и додати брашно и снег од беланаца и све остале састојке.
Печене јабуке посути орасима и попрскати лимуновим соком. Преко јабука додати смесу за бисквит и пећи на 180 степени око 20 мин. Печен бисквит мало охладити и извадити из калупа тако што ћете га изврнути на тањир или плех.
Прелив правите по вашем укусу или једноставно премажите тученим слатким шлагом.