Састојци за прелив:
80 мл екстра девичанског маслиновог уља
60 мл винског сирћета
1 кашика лимуновог сока
2 чешња белог лука
1 кашичица дижон сенфа
1 кашичица сушеног оригана
Припрема:
1. Притисните огуљени и очишћени бели лук кроз пресу, или га ручно исецкајте на ситне комаде.
2. Убаците бели лук у теглу (с поклопцем).
3. Белом луку додајте маслиново уље, свеже исцеђен лимунов сок, дижон сенф, винско сирће и сушени оригано.
4. Поклопите теглу и добро промућкајте.
5. Прелијте део по зеленој салати. Остане ли вам прелива поклопљену теглу ставите у фрижидер и тако чувајте до пет дана.
Пријатно!
Извор: Стил