Прелив за салату: Потребно је само 6 састојака за савршен укус

Састојци за прелив:

80 мл екстра девичанског маслиновог уља
60 мл винског сирћета
1 кашика лимуновог сока
2 чешња белог лука
1 кашичица дижон сенфа
1 кашичица сушеног оригана

Припрема:

1. Притисните огуљени и очишћени бели лук кроз пресу, или га ручно исецкајте на ситне комаде.

2. Убаците бели лук у теглу (с поклопцем).

3. Белом луку додајте маслиново уље, свеже исцеђен лимунов сок, дижон сенф, винско сирће и сушени оригано.

4. Поклопите теглу и добро промућкајте.

5. Прелијте део по зеленој салати. Остане ли вам прелива поклопљену теглу ставите у фрижидер и тако чувајте до пет дана.

Пријатно!

Извор: Стил

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...