PRAVO PROLEĆNO JELO ZA SVE GURMANE: Kapama sa mladom jagnjetinom

Za kapamu vam je potrebno:

500g jagnjećeg mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 veze mladog crnog luka
500 kg spanaća (može i zelje)
Začini: so, aleva paprika

Priprema:
Meso isecite na komade, posolite, uvaljajte u brašno i ispržite na vrelom ulju. Dodajte sitno seckan crni i beli luk, mladi crni luk sa perima i sve zajedno kratko propržite. Nalijte malo tople vode, poklopite i kuvajte na tihoj vatri pola sata.

Spanać kratko obarite, ocedite i sitno iseckajte, pa dodajte mesu i luku. Umešajte i jednu kašiku brašna, kašičicu aleve paprike, pa ostaviti da se ukrčka još petnaestak minuta.

Možete ga služite sa ovčjim kiselim mlekom.

kapama

Sećanja

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...