Посно медено срце: Чоколадана и издашна посластица за дане поста!

За посно медено срце вам је потребно:

Тесто:

1,5 чаша шећера
150мл киселе воде
2 кашике џема
2 кашике какаа
2 чаше брашна
1 прашак за пециво
цимет (на врх кашичице)

Глазура
150гр чоколаде за кување
комадић посног маргарина или 2 кашике уља

Фил
џем

Припрема:

Помешајте све састојке за тесто и сипајте у добро науљан плех. Рерну загрејте на 180 степени и тесто пеците око 20 минута.

Kада тесто буде печено, док је још топло, премажите га са џемом.
Тако премазан колач оставите да се охлади 10 минута, а затим га прелијте чоколадом коју сте претходно истопили на благој ватри са 2 кашике уља или са комадићем посног маргарина.

Kолач оставите да се охлади на собној температури, а након тога га ставите у фрижидер да би се чоколада потпуно стегла.
Можете га служити уз чај или црвено вино.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...