За посно медено срце вам је потребно:
Тесто:
1,5 чаша шећера
150мл киселе воде
2 кашике џема
2 кашике какаа
2 чаше брашна
1 прашак за пециво
цимет (на врх кашичице)
Глазура
150гр чоколаде за кување
комадић посног маргарина или 2 кашике уља
Фил
џем
Припрема:
Помешајте све састојке за тесто и сипајте у добро науљан плех. Рерну загрејте на 180 степени и тесто пеците око 20 минута.
Kада тесто буде печено, док је још топло, премажите га са џемом.
Тако премазан колач оставите да се охлади 10 минута, а затим га прелијте чоколадом коју сте претходно истопили на благој ватри са 2 кашике уља или са комадићем посног маргарина.
Kолач оставите да се охлади на собној температури, а након тога га ставите у фрижидер да би се чоколада потпуно стегла.
Можете га служити уз чај или црвено вино.