Посни ризи бизи: Пиринач са поврћем, на бакин начин (ВИДЕО)

Ризи-бизи или пиринач са грашком стандардан је прилог разним јелима са месом. Ко воли може да га спрема као главно јело у данима поста и служи уз салату.

Састојци: 500г грашка, 100г пиринча, 1 главица црног лука (може и млади лук), 2 шаргарепе, 2 кромпира, уље, суви зачин, бибер, со
Упутство: Исецкати лук и шаргарепу па пропржити на уљу додати грашак па га мало издинстати ( додати шољицу воде) па додати опран и мало обарен пиринач. Додати суви зачин и налити још мало воде, поклопити и оставити да се крчка док не испари вишак воде. Наш ризи-бизи је готов. Уз њега предлажем салату и чорбицу.

Бакина кухиња

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...