Поховано, а посно: Хрскави карфиол одушевиће све укућане изванредним укусом

Карфиол пружа много могућности за импровизацију у кухињи, а припремљени поховани карфиол на овај начин одушевиће све укућане.

Састојци: 1 главица младог карфиола, 40-50 грама презли, уље, 200 грама брашна, со, суви зачин, 1/4 кесице прашка за пециво, 1/4 л киселе воде

Припрема:

Обарити главицу карфиола са мало сувог зачина. У брашно додати суви зачин, со, прашак за пециво, киселу воду и направити масу као за палачинке. Ставити доста уља у шерпу (као за посне крофне) и кад се добро загреје спуштати у њега цветиће од бареног карфиола које смо претходно умочили у брашно помешано са сољу, затим у масу за поховање, па у презле.

Пријатно!

Извор: Lepaisrećna

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...