Потребо вам је за коре:
100 g шећера
100 g посног маргарина
100 ml воде
1 кесица Нес кафе
300 g брашна
1/2 кесице прашка за пециво
За фил:
700 ml воде
200 g шећера
4 кесице Нес кафе
7 кашика густина
250 g посног маргаринa
300 g посног шлага
кисела вода (за шлаг)
Припрема:
Умутити 100 g шећера и 100 g маргарина. У 100 ml воде сипати кесицу Нес кафе. Брашно и прашак за пециво сјединити. Све састојке спојити и умесити глатко тесто.
Тесто поделити на три дела. Сваки део развити на папир за печење и ставити на преврнути плех. Пећи на 220 степени око десет минута.
Фил: Помешати 600 ml воде са 200 g шећера и 4 кесице Нес кафе, па ставити да прокључа. Умутити 100 ml воде и 7 кашика густина па додати у кључалу воду и скувати фил. Посебно умутити маргарин и сјединити га са охлађеним филом.
Шлаг умутити са киселом водом. Торту филовати следећим редоследом: кора, фил, шлаг, кора, фил, шлаг, кора, фил, шлаг. Украсити по жељи.
posnajela.rs