Посна торта са Нес кафом: Краљица славских посластица

Потребо вам је за коре:

100 g шећера
100 g посног маргарина
100 ml воде
1 кесица Нес кафе
300 g брашна
1/2 кесице прашка за пециво

За фил:

700 ml воде
200 g шећера
4 кесице Нес кафе
7 кашика густина
250 g посног маргаринa
300 g посног шлага
кисела вода (за шлаг)

Припрема:

посна торта са нес кафом

Умутити 100 g шећера и 100 g маргарина. У 100 ml воде сипати кесицу Нес кафе. Брашно и прашак за пециво сјединити. Све састојке спојити и умесити глатко тесто.

Тесто поделити на три дела. Сваки део развити на папир за печење и ставити на преврнути плех. Пећи на 220 степени око десет минута.

Фил: Помешати 600 ml воде са 200 g шећера и 4 кесице Нес кафе, па ставити да прокључа. Умутити 100 ml воде и 7 кашика густина па додати у кључалу воду и скувати фил. Посебно умутити маргарин и сјединити га са охлађеним филом.

Шлаг умутити са киселом водом. Торту филовати следећим редоследом: кора, фил, шлаг, кора, фил, шлаг, кора, фил, шлаг. Украсити по жељи.

posnajela.rs

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...