Потребно је: 10 паприка може сувих; 200 гр куваног пиринча; 1 празилук; веза блитве; 1 већа шаргарепа; 2 кашике ајвара; 100 мл куваног парадајза; 2 парадајза или кромпира; со и бибер; 4 чена белог лука; уље.
Припрема: На уљу пропржити сецкан празилук па додати рендану шаргарепу. Блитву обарити па исецкати. Пиринач скувати, али не сасвим. У пржен празилук додати обарен пиринач, исецкану блитву, ајвар, сецкан бели лук, бибер и со па све изједначити. Паприке опрати извадити семенке па напунити. Парадајз или кромпир исећи на тање кришке и затварати паприке. Плех обложити пек папиром мало поуљити и поређати паприке. Сипати куван парадајз преко њих и уље. Пећи на 200 степени Ц 50-60 мин. Служити топле.