Sastojci:
1 šolja pirinča
2 šargarepe
kašika suvog začina
malo soli i bibera
peršunov list
3 – 4 kašike brašna
Priprema:
U šerpu staviti pirinač i šargarepu iseckanu na kolutiće. Naliti 2 čaše vode i staviti da se kuva oko 15 minuta. Smanjiti vatru kada provri. Skloniti sa vatre i poklopiti. Ostaviti da odstoji 15 minuta.
Posle 15 minuta ocediti višak vode iz šerpe. Kašikom ispasirati šargarepu. Dodati 3 kašike brašna i začine i promešati da se sve sjedini. Masa treba da bude gusta i lepljiva, ali ne previše, pa dodajte još jednu kašiku brašna ako se mnogo lepi i sve sjedinite.
Zagrejte ulje, pokvasite ruke i oblikujte male pljeskavice. Pecite sa obe strane na nešto jačoj vatri, ali ne previše jakoj da ne izgore okolo. Pečene pljeskavice slažite na ubrus pa poslužite.
domacirecepti.net