Уместо млевеног меса за ћуфте може да послужи и пасуљ. Испрва ће вам можда звучати неспојиво, али чим пробате рецепт уверићете се колико је пасуљ заиста добра и верна замена месу.
Ваше посне ћуфте биће укусне и одличног изгледа баш као и мрсне!
Припрема се састоји из следећих 5 корака:
1. Скувајте пасуљ, исцедите воду и изгњечите га добро рукама.
2. Посолите по укусу и правите лоптице.
3. Исецкан празилук пропржите на уљу, па додајте бибер.
4. Празилук распоредите по тепсији, а преко тога ређајте ћуфте.
5. Поспите сусамом (по укусу), поклопите и пеците. Пазите да не изгоре током печења.
Можете их служити уз парадајз сос или “бели” посни сос за вегетаријанске пасте.