Посна погача са кромпиром: Ко је направи једном, постаће му омиљена храна током поста ВИДЕО

Састојци: 40 грама квасца, 400 милилитара млаке воде, 700 – 800 грама брашна, 2 кашичице соли (плус да се посоли кромпир), 2 кашичице шећера, 100 милилитара уља, 4 средња кромпира, 150 грама посног маргарина, 3 – 4 кашике посног мајонеза, сусам.
Припрема: Кромпир скувати у љусци и оставити да се охлади па га огулити. У ванглу измрвити квасац, измешати са шећером, 3 кашичице брашна и 100 мл млаке воде. Оставити на топлом да надође. Затим додати остатак воде и уље, промешати па додати брашно. Прво мању количину, измешати варјачом, додати со па још остатак брашна или колико видите да је потребно да се формира тесто. Оставити да надође око 30 минута. Тесто премесите и поделите на 8 мањих јуфки, сваку развуците танко. На округлу теспију ставите пек папир или подмажите маргарином, ређајте кора, мало ренданог кромпира, пар кашика растопљеног маргарина, со и тако све до краја. Засеците погачу на пар места и оставите да надође. Премажите мајонезом, поспите сусамом може и раузмарин ако имате и пеците на 200 степени око 40 минута. Уживајте у одличној погачи.
Погледајте ВИДЕО рецепт:

Извор: serpica.net

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...