Посна мусака идеалан је оброк за дане поста. Осим што је лака и за припрему и за ваш стомак, овако спремљен ручак држаће вас ситим током целог дана.
Ево шта вам је потребно:
500 гр кромпира
1 веза младог лука
3-4 паприке (може из замрзивача)
2 мања парадајза или из флаше
шољица пиринча
веза сремуша
соли
бибер
уље за подмазивање
мала шољица пиринча
Припрема:
Исецкати црни лик па га пропржити , додати сечену паприку, везу сремуша, исеченог парадајза и пржити да испари течност. Додати барен пиринач, побиберити и посолити. Узан пех премазати уљем. Kрир исећи на ранке колутове поређати по дну и обложити са стране Ставити пола прженног лука паприке и пиринча утапкати кашиком па други ред листова кромпира. Одозго други ред надева и завршити кромпиром.