Уприпреми ручка, најважније је да буде укусан, заситан, али и да се брзо припрема. Рецепт за ову мусаку задовољава сва три критеријума. За љубитеље кромпира, ово ће бити иделан оброк. У данима поста, мусака од кромпира и пиринча може бити комплетан ручак, али је и идеалан прилог уз месо.
Састојци:
600 г кромпира
50 г пиринча
1 већа главица црног лука
100 мл уља
со, биберПрипрема:
Kромпир ољуштите и исеците на дебље листове. Пиринач оперите, а лук исеците на ребарца. Припремљен кромпир зачините по укусу и половину количине поређајте у тепсију подмазану уљем. Преко кромпира распоредите сав пиринач (који не треба да буде куван), а преко пиринча лук и поново благо зачините. Завршите ређање мусаке другом половином кромпира, па прелијте уљем, а потпом налијте водом тако да додирује горњи слој кромпира. Рерну загрејте на 220 степени и мусаку пеците око 40 минута, водећи рачуна да не загори.
Извор: Ствар укуса