Посна киндер торта
Састојци
За кору
50 g млевене плазме
50 g млевених лешника
50 g сецканих лешника
100 g брашна
120 h шећера
200 ml киселе воде
50 ml уља
1 кесица прашка за пециво (12 g)
Бели фил
500 ml воде
10 кашика шећера
2 пудинга од ваниле (80 g)
1 кашика брашна
250 g маргарина
200 g посног млека у праху
Црни фил
500 ml воде
10 кашика шећера
2 пудинга од чоколаде (98 g)
1 кашика брашна
250 g маргарина
100 g посног млека у праху
За филовање
800 g посног крема
200 g посног кекса (Бевита)
200 ml фанте
За декорацију
500 g шлага
250 g шећера у праху
500 ml хладне киселе воде
100 g лешника пећи 10-ак минута у рерни на 250 степени. Печене лешнике ољуштити, па 50 g самлети скроз ситно а 50 g крупније исецкати.
У посуду ставити 120 g шећера, 200 ml киселе воде и 50 ml уља. Промешати да се шећер растопи. Додати 100 g брашна, 50 g млевене плазме, 50 g млевених лешника, 1 кесицу прашка за пециво и измешати док се све лепо не сједини. У плех ставити пек папир, посути равномерно 50 g сецканих лешника, преко сипати смесу и распоредити равномерно. Пећи у рерни коју сте претходно загрејали на 250 степени 20 минута.
Печену кору оставити да се охлади.
Бели Фил
У шерпу сипати 400 ml воде, додати 10 кашика шећера и ставити на ринглу да проври. У другу посуду сипати 100 ml воде, додати 1 кашику брашна и 2 кесице пудинга од ваниле па измешати док не нестану грудвице. Када вода проври, додати размућени пудинг, смањити ватру и кувати мешајући 2-3 минута. Оставити пудинг да се охлади мешајући повремено да се не би ухватила корица.
250 g маргарина који је био на собној температури сјединити виљушком са 200 g посног млека у праху, затим у то додати охлађени пудинг и сјединити миксером.
Црни фил
У шерпу сипати 400 ml воде, додати 10 кашика шећера и ставити на ринглу да проври. У другу посуду сипати 100 ml воде, додати 1 кашику брашна и 2 кесице пудинга од чоколаде, па измешати док не нестану грудвице. Када вода проври, додати размућени пудинг, сманљити ватру и кувати мешајући 2-3 минута. Оставити пудинг да се охлади мешајући повремено да се не би ухватила корица.
250 g маргарина који је био на собној температури сјединити виљушком са 100 g посног млека у праху, затим у то додати охлађени пудинг и сјединити миксером.
Филовање
Преко коре равномерно размазати 800 g посног еурокрема. Преко ставити равномерно бели фил. У фанту квасити кекс са обе стране и ређати преко белог фила. Преко кекса равномерно распоредити са свих страна црни фил.
Декорација
3 минута мутити миксером 500 g шлага 250 g шећера у праху и 500 ml хладне киселе воде. Торту украсити шлагом.
kuvajuzivo.net