Posna keks torta – iznenadiće vas njen ukus i lakoća pripreme!
Potrebno je:
1 kg posnog keksa
250 gr posnog margarina za kolače
250 gr šećera
1 vanil šećer
4 pudinga od karamele ili vanile
100 gr menaž čokolade
150 gr oraha ili lešnika
Priprema:
Puding skuvati u 1 litri vode u koju ste dodali 150 gr šećera. Paziti da se ne zgrudva, neprestano mešati dok se ne ohladi.
Posebno umutiti 1 margarin sa ostatkom šećera kog je najbolje prethodno samleti. Može i 1 vanil šećer da se doda i to sve sjediniti sa pudingom. U to dodati 100 gr mlevenih oraha.
Napraviti šerbet, pa keks umakati u vreo šerbet i ređati u veći poslužavnik za torte. Svaki red premazati filom, a poslednji preliti glazurom čokolade.
Dok se nije ohladila, posuti krupno seckane orahe ili lešnike i ostaviti da se stegne.