За тесто:
500-600 g брашна,
2 кашике уља,
пола квасца,
200 ml воде,
100 g сецканих ораха.
За фил:
3–4 главице црног лука,
150 g сецканих ораха,
бибер,
љута туцана паприка,
со по потреби.
За надев издинстајте лук на уљу с мало соли. Кад буде готов, помешајте га са 150 g ораха, бибером и туцаном паприком.
Од воде, квасца, мало соли и уља замесите тесто и оставите да одстоји десет минута. Поделите га на три дела, сваки премажите уљем, поспите са 50 g сецканих ораха, премесите и тако урадите још два пута.
Развијте коре оклагијом, прву ставите у тепсију, попрскајте уљем, те распоредите половину припремљеног надева. Затим ставите другу кору, нанесите надев, па покријте питу трећом кором.
Попрскајте уљем и остатком ораха и пеците на 200 степени.
posnajela.rs