Čuvena bečka pita osvaja na prvi zalogaj! Posna je, pravi se lako, a idealna je za sve prilike i slavlja.
Sastojci:
1 veći list oblande
300 g keksa
2 dl soka od narandže
Fil I:
2 čaše šećera
2 čaše vode
125 g margarina
100 g posne čokolade za kuvanje
350 g mlevenog posnog keksa
350 g kokosovog brašna
Fil II:
100 g šećera
1 dl vode
100 g posne čokolade
125 g posnog margarina
400 g mlevenih oraha
Glazura:
150 g posne čokolade
5 kašika ulja
Priprema:
U šerpu staviti 2 čaše šećera i 2 čaše vode i kuvati dok se šećer ne istopi. Zatim dodati margarin, čokoladu i kuvati dok se sve sjedini.
Skloniti sa ringle i dodati mleveni keks i kokos. Dobro promešati. Toplim filom premazati list oblande, zatim preko fila poređati keks umočen u sok od narandže.
Fil II: Prokuvati 1 dl vode sa šećerom dodati margarin i čokoladu, skloniti sa ringle i dodati mlevene orahe.
Premazati preko keksa. Napraviti glazuru od čokolade i ulja i premazati kolač. Prijatno!
stvarukusa.rs