Чувена бечка пита осваја на први залогај! Посна је, прави се лако, а идеална је за све прилике и славља.
Састојци:
1 већи лист обланде
300 g кекса
2 dl сока од наранџе
Фил I:
2 чаше шећера
2 чаше воде
125 g маргарина
100 g посне чоколаде за кување
350 g млевеног посног кекса
350 g кокосовог брашна
Фил II:
100 g шећера
1 dl воде
100 g посне чоколаде
125 g посног маргарина
400 g млевених ораха
Глазура:
150 g посне чоколаде
5 кашика уља
Припрема:
У шерпу ставити 2 чаше шећера и 2 чаше воде и кувати док се шећер не истопи. Затим додати маргарин, чоколаду и кувати док се све сједини.
Склонити са рингле и додати млевени кекс и кокос. Добро промешати. Топлим филом премазати лист обланде, затим преко фила поређати кекс умочен у сок од наранџе.
Фил II: Прокувати 1 dl воде са шећером додати маргарин и чоколаду, склонити са рингле и додати млевене орахе.
Премазати преко кекса. Направити глазуру од чоколаде и уља и премазати колач. Пријатно!
stvarukusa.rs