Za pijanu tortu vam je potrebno:
250 g mlevenih oraha
200 g šećera
200 g brašna
300 ml crnog vina
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanil šećera
pola kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1 kašičica mlevenog karanfilića
Za fil:
6 kašika džema od kajsija
Za glazuru:
150 g posne čokolade
1 kašika margarina
1 kašika ruma ili likera
Priprema:
Izmešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i ostale suve sastojke. Na kraju dodajte crno vino i dobro sjedinite smesu.
Pecite 30 minuta na 180 stepeni. Pečenu, ohlađenu koru presecite tako da se dobiju dve kore.
Džem od kajsija ugrejte, i njime nafilujte kore.
Premažite tortu glazurom koja se pravi od margarina i čokolade rastopljenih na pari, uz dodatak ruma ili nekog likera.