Ручак за памћење: Похована пилетина у сосу од печурака

Похована пилетина сигурно спада у јела која се лако спремају и имају сјајан укус.

На Јутјуб каналу Код баке у гостима пронашли смо фантастичан рецепт за ово јело. Пратите упутства, погледајте видео и обрадујте своју породицу феноменалним ручком!

За поховану пилетину у сосу од печурака потребно је:

Пар пилећих груди; 3 јаја; со; бибер; брашно; презле; 200 гр киселе павлаке; мало сенфа; 1/2 кесице инстата од печурака; уље; першунов лист.

Припрема: Месо исећи на шницле и излупати, посолити, побиберити и намазати сенфом уваљати у брашно, па у умућана јаја које смо посолили. Шницле провући кроз презле и пржити на уљу да порумене.

Вадити на папирну салвету да упије вишак масноће. У тигањ ставити мало масноће убацити сецкан бели лук, затим додати павлаку да се истопи. Инстант од печурака ставити у чинију додати мало воде размутити и убацити у павлаку и промешати да само прокључа.

Склонити са шпорета. Шницле поређати у тањир па их прелити са преливом од печурака и павлаке. Уживајте!

Бакина кухуња

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...