Састојци
400 г купуса
400 г белог меса
2 јајета
2 чена белог лука, со, љута туцана паприка
1 струк младог лука
2 кашике презли
2 кашике брашна
уље
качкаваљ
Припрема:
Kупус исеците као за салату, посолите па прелијте кључалом водом на 5-10 минута да омекша. Пилетину исеците што ситније можете, а уколико желите узмите млевену. Kупус оцедите, па га исеците још ситније. Ставите у чинију месо, купус, јаја, изгњечен бели лук, мало соли, љуте паприке и исецкан празилук, потом презле, брашно и уље. Све промешајте. Kашиком вадите пљескавице и стављајте на загрејано уље у тигањ. Преко сваке пљескавице ставите парче качкаваља па преко њега још мало смесе. Испржите са обе стране.