Plazma torta se već preko 30 godina sprema u Srbiji. Vrlo je jednostavna za pripremu, lako se oblikuje i vrlo je ukusna, zbog čega je jedna od najčešćih poslastica na svim slavljima i porodičnim okupljanjima. Pored toga što ne zadaje mnogo muka domaćicama oko priprema, vrlo je fleksibilna i u pogledu sastojaka koje možete ubaciti u nju, pa tako u osnovnu smesu možete dodati još i seckane krem bananice, razno suvo voće, topljenu ili seckanu čokoladu, orahe, kikiriki, ratluk, banane, razne vrste likera ili šta god da volite.
Evo jednog od recepata koji vam može poslužiti kao osnova!
Za Plazma tortu vam je potrebno:
- Pakovanje mlevene Plazme
- 1 margarin ili maslac
- 1 čaša soka od narandže
- 100 gr čokilade za kuvanje
- 200 gr šećera ili šećera u prahu
- 100 gr šlag pene
- čaša kisele vode
Priprema
- Umutite margarin ili maslac sa šećetom dok se ne stvori glatka masa.
- u posebnu posudu sipajte mleveni keks i pomešajte ga sa sokom, a zatim dobijenu smesu pomešajte sa umućenim maslacom i šećerom.
- U tu smesu dodajte rastopljenu čokoladu i sve dobro promešajte da se masa sjedini.
- sjedinjenu masu izručite na poslužavnik i oblikujte prema želji, a zatim je ostavite u frižider da odstoji malo (do 1 sat).
- Umutite šlag sa kiselom vodom i stavite ga preko torte.
PROČITAJTE JOŠ: PUNJENI ŠAMPINJONI: Pikantno predjelo za sve prilike
PROČITAJTE JOŠ: BUNDEVARA SA CIMETOM: Recept za posnu slatku pitu koju morate probati
PROČITAJTE JOŠ: BANATSKI ĆUŠPAJZ: Gurmansko jelo koje leči duh i telo