Хрскава пита са кромпиром и сиром која се не пече: Савршен и јак оброк из тигања који ће вас одушевити

Састојци:

За тесто:

140 г брашна
1 кашичица соли
90 мл млека
10 г маслаца
За фил:

2 средња кромпира
2 кашике мајонеза
300 г тврдог сира

Припрема:

Помешајте све састојке за тесто и умесите. Покријте провидном фолијом и ставите у фрижидер на сат времена. Скувајте кромпир, па га згњечите да добијете пире. Помешајте са мајонезом. Тесто развуците на танак круг. На средину ставите рендани качкаваљ, па преко и пире и остатак качкаваљ ( од те смесе треба да направите полулопту). Затворите остатком теста и притисните мало прстима. Затим рукама мало спљоштите, а онда и оклагијом. Науљите тигањ, па ставите питу. Пеците на ниској температури.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...