Кисели купус и млевено месо непогрешива су комбинација! Пита од ова два састојка спрема се изузетно лако и брзо, а тако је дивна и укусна да ћете уживати у сваком залогају.
Потребно је:
1/2 кг тањих кора
1/2 празилука
уље
250 г млевеног меса
1 мања главица киселог купуса
млевени бибер
мало алеве паприке
Припрема:
На уљу пропржите на колутове сечен празилук, па додајте млевено месо и све заједно добро издинстајте, па на крају додајте на резанце сечен купус и пржите око 20 минута. Кору раширити на сто, мало је попрскати уљем, па преко ње ставити купус, па поново кору и купус и трећу кору. Савити мало странице и увити у ролат.
Тако радити до утрошка материјала. Сваку ролницу премазати уљем и ставити у рерну да се пече на 200 степени Ц око 30 минута. Сеците топлу и уживаћете у сваком залогају… Пријатно!